Passiflora
  • Hond_knuffelen_bank_paars_l._header2.jpg

Pension voor honden en katten

Uw hond of kat kan meerdere dagen of weken in dierenpension Matu logeren wanneer u tijdelijk niet voor uw dier kunt zorgen, bijvoorbeeld vanwege ziekte of wanneer u met vakantie bent. De verzorging van uw hond of kat is bij Dierenpension Matu in de vakkundige handen van de pensionmedewerkers.

Hondenpension

Matu biedt plaats aan 28 honden. Uw hond deelt een kennel met een andere hond. Deskundig personeel beoordeelt of de honden bij elkaar passen. De honden hebben altijd vers drinkwater en worden twee keer per dag gevoerd. Alle verblijven worden dagelijks grondig schoongemaakt.

Onze dierenverblijven beschikken over vloerverwarming. Matu heeft manden en kleden waar uw hond gebruik van kan maken. Alle kennels hebben een doorgang naar een eigen buitenverblijf. Ook hebben we twee buitenspeelvelden waar uw hond fijn kan rondrennen, kan spelen met andere honden of rustig van de buitenlucht kan genieten. De honden zijn ook regelmatig in de grote huiskamer te vinden, gezellig tussen de mensen. Zodat mens en dier van elkaar kunnen genieten. ’s Nachts zijn de buitenverblijven dicht.

Van belang is dat honden sociaal zijn met mensen en met andere honden.

Uw hond krijgt bij ons voer van goede kwaliteit van het merk Carocroc. Deze brokken bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Als uw dier aangepast (dieet)voer krijgt, dan kan dit worden meegebracht.

Loopse teefjes zijn niet welkom.

Momenteel is er een stop voor opname van 'nieuwe' intacte reuen.

 

 

Kattenpension

Dierenpension Matu beschikt over een ruim kattenverblijf voor 12 katten. Het verblijf is verwarmd en ingericht met onder meer manden, en allerlei speeltjes en krabpalen. De binnenruimte staat in verbinding met een afgesloten buitenverblijf. Beide ruimtes worden dagelijks grondig schoongemaakt.

Katten met dieetvoer krijgen bij Matu een eigen kenneltje binnen het verblijf. Dit geldt ook voor katten die niet goed met andere katten kunnen opschieten.

Uw kat krijgt bij ons voer van goede kwaliteit van het merk Carocroc. Deze brokken bevatten geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Als uw dier aangepast (dieet)voer krijgt, dan kan dit worden meegebracht.

 

Goed om te weten

Dierenpension Matu is lid van de branchevereniging DIBEVO, afdeling dierenpensions.

Aan dierenpension Matu is een dierenarts verbonden. We noteren ook altijd de gegevens van uw eigen dierenarts voor, indien nodig, het opvragen van eventueel noodzakelijke gegevens over uw hond/kat.

Toediening van eventuele medicijnen is geen probleem.

Hondenrassen die we niet aan kunnen nemen zijn o.a.: Staffordshire terriër, Amerikaanse bulterriër, Chowchow, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, Mastino Napolitano, Rhodesian Ridgeback (pronkrug), Rottweiler, TosaIinu, Boerboel, Akita Inu. Honden die we graag eerst willen zien om te beoordelen of ze geschikt zijn voor verblijf zijn de Bordeauxdog, Dobermann, Bloedhond, Herders en kruisingen van genoemde rassen.

Momenteel is er een opnamestop voor 'nieuwe' intacte reuen, en voor de teefjes geldt dat ze niet loops mogen zijn bij opname.